Yoga boeit me al heel lang. Voor ik me daarin ging scholen, had ik zelf al vele jaren les gevolgd bij verschillende Yogadocenten. Ik was als hoogsensitief persoon (HSP) altijd op zoek naar manieren om te ontspannen, omdat je als HSP meer moeite moet doen om je te beschermen tegen de vele prikkels in onze hectische maatschappij. Onder andere in yoga heb ik een manier gevonden om te ontspannen. Het was voor mij een logische stap om van 2004-2008 een vierjarige HBO Opleiding tot Natuurgeneeskundig Ontspanningstherapeut te gaan volgen bij de LOT Opleidingen. Ik werd opgeleid om ontspanningstherapie/yoga te geven in groepslessen en in individuele consulten voor mensen met stress- en gezondheidsklachten. Ook volgde ik een opleiding tot voetreflextherapeut en zet dit vanaf 2006 in als ontspanning en op therapeutische basis.
Vanaf 2007 geef ik yogales bij diverse welzijnsorganisaties in de regio. Ook geef ik groepslessen in eigen beheer.
Mijn nieuwste passie is Stoelyoga. Vanaf 2018 ben ik gecertificeerd stoelyogadocent. Vanaf januari 2019 geef ik bij de Stichting Welzijn Alblasserdam naast mijn gewone ontspannings/yogalessen een uur stoelyoga aan een groep enthousiaste deelnemers. Ze vinden het heerlijk! En het is zo leuk om te doen!

Ook in Dordrecht geef ik inmiddels stoelyoga les.

Ik vind het belangrijk dat een ieder de gelegenheid heeft om yogales te kunnen volgen. Dat de mensen in hun eigen tempo kunnen bewegen en hun mogelijkheden kunnen verkennen en zelfs uitbreiden. En dat kan ook met stoelyoga.

Echt heerlijk zo’n nieuwe uitdaging! Voor iedereen!

Namasté,

Anja Zeegers