Yoga boeit me al heel lang. Voor ik me daarin ging scholen, had ik zelf al vele jaren les gevolgd bij verschillende Yogadocenten. Ik was als hoogsensitief persoon (HSP) altijd op zoek naar manieren om te ontspannen. Onder andere in yoga heb ik een manier gevonden om te ontspannen. Het was voor mij een logische stap om van 2004-2008 een vierjarige HBO Opleiding tot Natuurgeneeskundig Ontspanningstherapeut te gaan volgen bij de LOT Opleidingen. Ik werd opgeleid om yoga te geven in groepslessen en in individuele consulten voor mensen met stress- en gezondheidsklachten. Ook volgde ik een opleiding tot voetreflextherapeut.
Vanaf 2007 geef ik yogales bij diverse welzijnsorganisaties in de regio. Ook geef ik groepslessen in eigen beheer.
Mijn nieuwste passie is Stoelyoga. In 2018 heb ik een cursus stoelyoga gevolgd. Vanaf januari 2019 geef ik bij de Stichting Welzijn Alblasserdam na mijn gewone ontspannings/yogales een uur stoelyoga aan een groep van 10 mensen. Ze vinden het heerlijk! En het is zo leuk om te doen!

Ik vind het belangrijk dat iedereen de gelegenheid heeft om yogales te kunnen volgen. Dat de mensen in hun eigen tempo kunnen bewegen en hun mogelijkheden kunnen verkennen en eventueel zelfs uitbreiden. En dat kan ook met stoelyoga. Binnenkort kun je ook stoelyogalessen in Dordrecht volgen.

Echt heerlijk zo’n nieuwe uitdaging!

Namasté,

Anja van der Stel