Al in de verre oudheid werd aan yoga beoefening gedaan. Yoga is door de eeuwen heen in vele gebieden in de wereld met plezier beoefend. 

De Yoga is inmiddels aangepast aan de Westerse mens en aan de uitdagingen waar wij vandaag de dag mee te maken hebben.

In dit centrum wordt een rustige vorm van yoga gegeven, zowel geschikt voor beginners als gevorderden. De lessen hebben als doel om plezieriger en meer ontspannen te leven.
Met dat doel voor ogen leer je spanningen los te laten. Spieren en gewrichten worden soepeler. Ook is er aandacht voor een goede ademhaling. Je komt meer in contact met je gevoel en leert je grenzen bewaken.

Voor mensen met klachten, zoals stress, onrust, ademhalingsklachten, slecht slapen, pijn, gewrichtsklachten, hormonale problemen etc. kan yoga verlichting geven. De ervaringen zijn heel positief.

Kortom je komt beter in je vel te zitten en voelt je rustiger en positiever.

De lessen bestaan uit yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisaties/meditaties.

Voor wie?

Voor mensen die:
• zich beter willen kunnen ontspannen
• meer energie willen/zich fitter willen voelen
• gezondheidsklachten hebben en verlichting zoeken
• hormonale problemen hebben
• preventief aan hun gezondheid willen werken
• gewoon lekker ontspannen willen bewegen.

N.B.: Veel mensen hebben gewrichtsklachten en denken dat ze daardoor geen yoga kunnen beoefenen. In dit centrum is het geen beletsel als je bijvoorbeeld niet op je knieën kunt zitten. Er worden alternatieve oefeningen aangeboden, zodat iedereen aan yoga kan doen. 
Je kunt ook voor de stoelyoga kiezen. Stoelyoga is voor mensen die door een beperking niet aan yogalessen op de mat mee kunnen doen.