Vergroot je kennis en mogelijkheden als coach, therapeut, leraar en hulpverlener.
En help je cliënt of cursist relaxt en fit door het leven te gaan.

 

De therapie

Ontspanningstherapie bestaat uit de beste lichaamsoefeningen uit diverse therapie- en bewegingsvormen, zoals yoga, bio-energetica en acupressuur. De therapie biedt een belangrijke ondersteuning bij allerlei soorten gezondheidsklachten en is daarnaast preventief inzetbaar. In de training leer je ontspanningstherapie geven in een groep en je leert de therapie individueel toepassen in een praktijk. Naast veel praktisch oefenen, krijg je theorie over de samenhang tussen lichaam en geest (holisme). Tijdens de contactdagen doe je in een prettige omgeving je eigen ervaring op met de oefeningen en krijg je ook zelf een stuk ontspanning.

Informatie over de therapie zelf vind je op de pagina: Wat is ontspanningstherapie


Professionele toepassing

Na deze training kun je een wekelijkse cursus ontspanningstherapie geven in een groep. Je kunt met je cursisten op een leuke manier aan ontspanning en gezondheid werken, bijvoorbeeld in je eigen (gehuurde) cursusruimte of in een welzijnscentrum. Je kunt ontspanningstherapie ook toepassen in een coaching traject, in het onderwijs, bij bijzondere groepen zoals: senioren, kinderen, tieners, of in bedrijven ter ondersteuning van verzuimbeperking. Ook bij projecten voor bijvoorbeeld vrouwen die kanker (gehad) hebben of vluchtelingen is het een welkome aanvulling. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos!
Eén op één werk je in je praktijk met een klachtgerichte aanpak, een intakegesprek, behandelplan etc.

Voor wie?

Professionals die zich willen onderscheiden in hun vakgebied. Zowel bestemd voor beginners als gevorderden met MBO of HBO werk en denk niveau. Enige kennis van en/of affiniteit met de holistische visie  is gewenst. Ook als je twijfelt of je binnen de doelgroep valt, nodig ik je uit contact op nemen. Je motivatie is het belangrijkste voor het slagen van je doel.
En het mooie is: je houdt je eigen gezondheid ook op peil, terwijl je les geeft! Dus ook sportieve 50 plussers worden uitgenodigd te reageren.

Tijdens het leren van de therapie, werk je automatisch ook aan stuk bewustwording van je knelpunten en ontwikkeling van jezelf.

Informatie

De training vindt plaats in een groep van maximaal 8 personen, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. De training bestaat uit twee modules van elk 8 dagdelen op zaterdag van 12.00 – 16.00 uur en daarnaast nog 7 extra oefenuren ontspanningstherapie. Elke module is uitgespreid over 5 maanden. De hele training beslaat totaal 10 maanden en wordt met een certificaat afgesloten.

Data:

1e module:
2e module: 

De data voor de 7 oefenlessen worden in overleg gepland.

Investering

De kosten van de opleiding zijn tijdelijk verlaagd. Normaal betaal je € 595,- per module. Je investering is nu tijdelijk € 495,- per module, inclusief 21% btw. (Dat scheelt voor de hele training € 200,-) Dit is inclusief 7 extra oefenlessen van een uur.
Bij gespreide betaling betaal je 3 x € 175,- per module

Bijkomende kosten: Praktijkboek: € 26,-.
Tip: Studiekosten kunnen afgetrokken worden van de belasting.

Infomiddag en proefles

Op 2 juli van 13.00 – 15.00 uur houd ik een infomiddag met proefles voor mensen die interesse hebben in de opleiding. Voor deze infomiddag moet je je aanmelden. Je kunt contact opnemen via het contactformulier of je kunt mailen naar info@leeflichter.nl of bellen naar 06-18868228. Kom kijken, kennismaken en ervaren! De proefles is gratis. Tijdens een uur ontspanningstherapie kun je kennismaken met de therapie, zoals je die leert in de training.

 

Aanmelden

Aanmelden klik hier