Vanuit mijn eigen zoektocht als hoogsensitief persoon (HSP) naar een relaxter leven, is het mijn passie om alles wat ik geleerd heb, zowel in opleidingen en in mijn praktijk, als in mijn dagelijkse leven, weer te delen en verspreiden, zodat anderen ook prettiger en lichter kunnen leven.

 

Eerste stap

Mijn eerste stap op het therapeutische pad, was een Reikicursus in de jaren negentig. Een openbaring dat je je zo geweldig kunt voelen na een energetische behandeling. Na veel oefenen, een tweede en derde cursus ben ik Reikimaster geworden.


HBO Opleiding

Daarna volgde van 2004-2008 een vierjarige HBO Opleiding tot Natuurgeneeskundig Ontspanningstherapeut en voetreflextherapeut bij de LOT Opleidingen in Dordrecht. Na diplomering voldeed ik aan de strenge voorwaarden van de Landelijke Vereniging voor Natuurlijke Geneeswijzen en werd een geregistreerd therapeut in 2008. Mijn behandelingen werden door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Daarnaast gaf ik cursussen ontspanningstherapie  in diverse welzijnsorganisaties in de regio en ook in eigen beheer. Ook heb ik vele modules en bijscholingen gevolgd op het gebied van Chinese Natuurgeneeskundige en energetische massagevormen, Bach bloesemtherapie, meditatie en creatieve coaching.


Spirituele pad

Als HSP kom je in je leven soms pittige uitdagingen tegen. Ik heb inmiddels geleerd naar mijn intuïtie en mijn hart te luisteren. En dat werkt heel goed. Ik kan het iedereen van harte aanraden. Aan de voetreflex is een einde gekomen in 2013, dat voelde klaar en voor mij geen geschikte therapievorm meer. In plaats daarvan heb ik een spirituele weg gekozen, omdat ik voelde dat dat mijn pad is.

Als je uitgedaagd wordt een spiritueel pad te volgen, kun je daar niet omheen. Het is zo bijzonder om met engelen te werken dat ik niets anders meer zou willen. Ik ben opgeleid bij Angelo, Spiritueel Groeien tot gecertificeerd Praktiserend Engelen Expert®, Integrated Energy Therapist, IET voor dieren, Aquarius Angels® Healer en inmiddels ben ik ook Aquarius Angels® Healing Trainer.

Het is mijn levensdoel mensen en dieren te helpen gezond, vreedzaam en ontspannen te leven.

Als jij een helpende hand nodig hebt, help ik ook jou heel graag bij het vinden van jouw pad of een oplossing voor jouw probleem.


Trainingen

Inmiddels ben ik super geïnspireerd geraakt en start in mei 2017 met cursussen om meer mensen te bereiken en te helpen gezonder en evenwichtiger te leven. Zodat ook zij meer van hun leven kunnen maken en zich weer kunnen verwonderen om het leven zelf.
En ook dat doe ik met veel liefde en inzet!