Het lijkt al bijna gewoon dat een steeds groter wordende groep mensen last heeft van stress, pijn en andere klachten. Van 80% van alle klachten is stress een belangrijke (mede)oorzaak. Het reduceren van stress is dus heel belangrijk. En echt niet onmogelijk.

De cursussen en workshops van praktijk Leef Lichter hebben als doel je daarbij een steuntje in de rug te geven.


Inhoud

Je krijgt gevarieerde lichaamsoefeningen aangeboden uit de yoga, bio-energetica en acupressuur. De oefeningen zijn gericht op veel voorkomende klachten en werken daarnaast ook preventief. Ze zijn niet moeilijk en voor iedereen geschikt. Ze kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

 

Wat doet ontspanningstherapie

Met behulp van de oefeningen word je je bewust van weerstanden en blokkades in het lichaam. Dit zijn pijnplekken waar spanningen vastzitten. Door middel van de ademhaling leer je die spanningen loslaten. Ook leer je je grenzen bewaken, zodat er minder snel nieuwe klachten zullen ontstaan.

 

Bij welke klachten

Algemene pijnklachten, slecht slapen, stressklachten, onrust, vermoeidheid, hormonale klachten, maag- en darmproblemen, rugpijn, nek- en schouderpijn, hyperventilatie, depressie, angst, niet in balans zijn, herstel na ziekte, etc.

N.B.: Afhankelijk van de klacht, zal na enige tijd verbetering optreden. Het is wel belangrijk je lichaam te onderhouden.

 

Voor wie:

– voor mensen met een druk bestaan,

– voor mensen met stressklachten,

– of met stress gerelateerde pijnklachten,

– voor mensen die zich niet goed kunnen ontspannen

– mensen met onrust en/of slaapproblemen

– voor mensen met gebrek aan concentratie en/of zelfvertrouwen

– voor mensen die meer willen gaan bewegen.

– of die de gezondheid willen verbeteren of onderhouden.


 

Als je vragen hebt, kun je altijd even contact opnemen.